Επιχειρηματικότητα

Business Model Canvas

Tamaño del archivo: 322 kb

Καλώς ήρθατε στην ενότητα επιχειρηματικότητας, μια ενότητα που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις σημαντικότερες δεξιότητες ενός επιχειρηματία και τις βασικές πτυχές κατά το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού μοντέλου, μέσω θεωρίας και πρακτικών ασκήσεων.

Στην πρώτη ενότητα θα αναλύσουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά μιας επιχειρηματικής φιγούρας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: όραμα, ενεργητικότητα, σχεδιασμός, συνέργεια, επικοινωνία, παρακίνηση και διαπραγμάτευση. Θα εμβαθύνουμε σε κάθε ένα από αυτά στις επόμενες σελίδες και θα παραδειγματίσουμε κάθε έννοια για να κατανοήσουμε το νόημά τους σαφέστερα. Παρόλο που διαθέτουμε τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν τα έχουμε όλα, καθώς πρόκειται για επαγγελματικές δεξιότητες πάνω στις οποίες μπορούμε όλοι να εργαστούμε.

Στην Ενότητα δύο θα παρουσιάσουμε τη διαδικασία παραγωγής ιδεών και ένα παράδειγμα μιας τέτοιας διαδικασίας που θα σας εμπνεύσει για το πρώτο σας επιχειρηματικό σχέδιο. Θα πρέπει να επιλέξετε πάνω σε τι πρόκειται να εργαστείτε, άρα την ιδέα του έργου σας. Αυτή η δεύτερη ενότητα θα βασιστεί σε μια εύκολη μεθοδολογία που αποσκοπεί στο να ωφελήσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο: το μοντέλο Canvas, ένα εργαλείο που μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο με γρήγορο και οπτικό τρόπο, ενώ παράλληλα είναι λεπτομερές και οργανωμένο. Το μοντέλο μάς επιτρέπει να έχουμε μια σαφέστερη κατανόηση μεταξύ προϊόντων, πελατών, διανομής κ.λπ. έχοντας και τα εννέα στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρηματικό σχέδιο με μια ματιά.

Ένα επιχειρηματικό εγχείρημα

1
Όραμα
2
Ενεργητικότητα
3
Δραστηριότητα 1
4
Σχεδιασμός
5
Συνέργεια
6
Επικοινωνία
7
Κίνητρα και επιμονή
8
Δραστηριότητα 2
9
Διαπραγμάτευση

Μετατροπή μιας ιδέας σε σχέδιο έργου

1
Μεθοδολογία: Μαθαίνοντας με την πράξη - Η ιδέα
2
Πρόταση αξίας
3
Τμήματα της αγοράς
4
Βασικές συνεργασίες
5
Ροές εσόδων
6
Κανάλια
7
Σχέση με τον πελάτη
8
Βασικοί πόροι
9
Βασικές δραστηριότητες
10
Δομή κόστους
11
Δραστηριότητα 3: το μοντέλο Canvas

Συμπέρασμα

1
Συμπέρασμα

Sea el primero en agregar un comentario.

Por favor, inicio de sesión para dejar un comentario
Inscrito: 3 estudiantes
Clases: 21

Archive

Working hours

Monday 9:30 am - 6.00 pm
Tuesday 9:30 am - 6.00 pm
Wednesday 9:30 am - 6.00 pm
Thursday 9:30 am - 6.00 pm
Friday 9:30 am - 5.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed
Επιχειρηματικότητα
Precio:
Gratis
es_ESSpanish