Предприемачеството

Канава на бизнес модел

Tamaño del archivo: 342 kb

Добре дошли в модула по предприемачество, модул, който има за цел да събере най-важните умения на фигурата на предприемач и ключовите аспекти при проектирането на бизнес модел, чрез теория и практически упражнения.

В първата част ще анализираме някои от характеристиките на фигурата на предприемач, сред които откриваме: визия, проактивност, планиране, синергия, комуникация, мотивация и преговори. Ще  разгледаме в детайли всеки един от тях на следващите страници и ще дадем пример за всяка концепция, за да помогнем да разберем по-ясно значението им. Въпреки че притежаваме повечето от тези качества в по-големи или по-малки количества, няма нужда да се притеснявате дали притежавате всички от тях, тъй като това са професионални умения, върху които всички можем да работим.

Във втора част ще покажем процеса на генериране на идеи и пример за такъв процес, който ще ви вдъхнови за първия ви предприемачески проект. Ще трябва да изберете върху какво ще работите, следователно, вашата идея за проект. Този втори раздел ще се основава на лесна методология, насочена към облагодетелстване на нашия бизнес модел: моделът на канава, инструмент, който ни помага да генерираме бизнес план по бърз и визуален начин, а същевременно е подробен и организиран. Моделът ни позволява да имаме по-ясно разбиране между продукти, клиенти, дистрибуция и т.н., като предоставя общ поглед върху всички девет елемента, които съставят бизнес плана.

бизнес начинание

1
Визия
2
Проактивност
3
Дейност 1
4
Планиране
5
Синергии
6
Комуникация
7
Мотивация и постоянство
8
Дейност 2
9
Преговори

трансформиране на идея в план за проект

1
Методология: Учене чрез правене - Идеята
2
Стойностно предложение
3
Пазарни сегменти
4
Ключови партньорства
5
Източник на приходи
6
Канали
7
Клиентски взаимоотношения
8
Ключови ресурси
9
Ключови дейности
10
Структура на разходите
11
Дейност 3: моделът на канавата (Canvas модел)

Заключение

1
Заключение

Sea el primero en agregar un comentario.

Por favor, inicio de sesión para dejar un comentario
Inscrito: 1 estudiante
Clases: 21

Archive

Working hours

Monday 9:30 am - 6.00 pm
Tuesday 9:30 am - 6.00 pm
Wednesday 9:30 am - 6.00 pm
Thursday 9:30 am - 6.00 pm
Friday 9:30 am - 5.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed
Предприемачеството
Precio:
Gratis
es_ESSpanish