Επιχειρηματικότητα

3 students enrolled
0
0 reviews
  • Descrizione
  • Curriculum
  • Recensioni
Picture10

Καλώς ήρθατε στην ενότητα επιχειρηματικότητας, μια ενότητα που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις σημαντικότερες δεξιότητες ενός επιχειρηματία και τις βασικές πτυχές κατά το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού μοντέλου, μέσω θεωρίας και πρακτικών ασκήσεων.

Στην πρώτη ενότητα θα αναλύσουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά μιας επιχειρηματικής φιγούρας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: όραμα, ενεργητικότητα, σχεδιασμός, συνέργεια, επικοινωνία, παρακίνηση και διαπραγμάτευση. Θα εμβαθύνουμε σε κάθε ένα από αυτά στις επόμενες σελίδες και θα παραδειγματίσουμε κάθε έννοια για να κατανοήσουμε το νόημά τους σαφέστερα. Παρόλο που διαθέτουμε τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν τα έχουμε όλα, καθώς πρόκειται για επαγγελματικές δεξιότητες πάνω στις οποίες μπορούμε όλοι να εργαστούμε.

Στην Ενότητα δύο θα παρουσιάσουμε τη διαδικασία παραγωγής ιδεών και ένα παράδειγμα μιας τέτοιας διαδικασίας που θα σας εμπνεύσει για το πρώτο σας επιχειρηματικό σχέδιο. Θα πρέπει να επιλέξετε πάνω σε τι πρόκειται να εργαστείτε, άρα την ιδέα του έργου σας. Αυτή η δεύτερη ενότητα θα βασιστεί σε μια εύκολη μεθοδολογία που αποσκοπεί στο να ωφελήσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο: το μοντέλο Canvas, ένα εργαλείο που μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο με γρήγορο και οπτικό τρόπο, ενώ παράλληλα είναι λεπτομερές και οργανωμένο. Το μοντέλο μάς επιτρέπει να έχουμε μια σαφέστερη κατανόηση μεταξύ προϊόντων, πελατών, διανομής κ.λπ. έχοντας και τα εννέα στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρηματικό σχέδιο με μια ματιά.

Course materials
Course details
Lezioni 21

Archive

Working hours

Monday 9:30 am - 6.00 pm
Tuesday 9:30 am - 6.00 pm
Wednesday 9:30 am - 6.00 pm
Thursday 9:30 am - 6.00 pm
Friday 9:30 am - 5.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed
Επιχειρηματικότητα
it_ITItalian